Tapasin kesälomallani oluen sekatyöläisen, Aleksi A:n, jonka myös ohimennen kuvasin Olutsatamassa. Hän on siis tämä herra tässä kuvassa oikealla. Tyypillä olikin näkemystä moneen suuntaan ja oli todella mukava istahtaa hetkeksi alas Jyväskylän kesässä. Aivan mitään kysymättä sain myös pullollisen gentlemannin olutta mukaan. Pientä huvitusta, mutta sitä enemmän syvää kunnioitusta herättää se, että panimomestari rakentaa etikettinsä Paintilla. Tai näin ainakin olin kuulevinani.
Etiketin tarinakin minulle avattiin, mutta nyt jostain syystä en saa sitä millään mieleeni. Oluen tekijä on ammatiltaan kieli- ja kirjallisuusmiehiä, mikä on jo panimon nimestä kuultavissa. Johonkin kielelliseen kompaan tuo oluen nimikin liittyi. Olisiko liittynyt Vladimir Nabokovin romaaniin, mutta en muista mihin tuo strutsi liittyi. Hauskaa on muuten myös, että Pale Fire Brewing niminen panimo on myös olemassa. Mutta kommenttiloorassa saapi sivistää uudelleen, jos satut tietämään mitä etiketti tarkoittaa.
PS. Kameran muistikortinlukija kuoli, mutta toivottavasti näistä älypuhelimilla otetuista kuvista on iloa. Ihan kaatohetken tilanne on kuitenkin hukassa.
Tämä pale ale oli kuulemma hyvää jo tuoreeltaan, mutta jääkaappiinhan mokoma pullo unohtui. Tapaamisesta on nyt noin kuukausi, mutta kaipa tämä vielä hyvää on. Double Ale Brewing on kahden Aleksi -nimisen kaverin kotipanimo Jyväskylästä ja jätkät asuvat molemmat sen verran naapurissa, että suunniteltiin tekevämme olutta yhdessä. Olen nimittäin suunnitellut oman kotiolutpanimon pystyttämistä jo pitkään, mutta perheen ja kiireiden vuoksi se on jäänyt suunnitteluasteelle. Pitkään siitä olen kaikille puhunut, mutta mitään en ole saanut aikaiseksi. Nyt oli kesälomalla jo Excelissä tavarat, hinnat ja jopa reseptintynkää kasassa, mutta kun Aleksin tapasin, ajattelin että turvallisempi ja mukavempi tapa olisi ensin kokeilla jotain yhdessä. Saa nähdä mitä syksyllä saamme aikaan, jos päästään jossain vaiheessa lyömään päiviä kalenteriin.
Tässä kalpeassa alessa on käytetty perusaineksien lisäksi inkivääriä ja sitruunankuorta. Yhdistelmä on mielenkiintoinen, eikä selvästikään ihan perusoluesta ole kyse. Jätkät ovat panneet jo useita oluita ja tietämystä on kertynyt, joten odotettavissa on jotain hyvää. Herra AA on maistanutkin yli tuhat olutta, joten mistään nyypästä ei todellakaan ole kyse. Ja kai sanoin jo, että kyseessä on huipputyyppi muutenkin.
Panimo
" alt="Double Ale Brewing" /> Double Ale Brewing
Tyyli
India Pale Ale
Pakkaus
330 ml
Ostopaikka
Saatu panimolta
Vahvuus
5.0%
Hinta
?€
Olut kaatuu lasiin mukavan köykäisesti. Väri on oranssinkeltainen ja vaahtoa jää pinnalle korkeintaan sentti. Tyylikäs olut. Tuoksussa on sitruunaa, trooppisuutta, raikasta mallasta. Hyvän tuoksuinen olut. Maussa tulee syöksähdyksen tavoin suuhun yhtä aikaa sekä sitruunaa, että inkivääriä ja näitä on alkuun vaikea erotella toisistaan, sillä molemmat ovat hyvin kirpakkoja makuja. Jälkikäteen kokonaisuutta tasapainottaa mallasrunko ja yllättävänkin riittävä 62 IBUn humalointi.
Pidemmällä maistelulla sitruunaisuus ja pale-maltaisuus dominoivat ja inkivääri oikeastaan on enemmänkin kirsikka kakun päällä. Tässä on erittäin raikas, hyvänmakuinen pale ale, joka erottuu. Voisi kuvitella kaupan kassalle, sen verran hyvää tämä on. Katkeruus ja sitruuna jää kivasti kutittelemaan kitalakea.
Kiitos Aleksi(t) maistiaisesta, tämä on hyvää! En malta odottaa että joskus ehkä päästäisiin jopa tekemään jotain yhdessä.
Erittäin hyvä, uniikki sitruunainen inkivääriale.